Puun istutus

kpl on tähän menessä ostettu taimien istutuksia. Osta omasi alta. 271

3,00 

Hillitse ilmastonmuutosta ja metsäkatoa – tue vaalikampanjaani ja osta puun istutus. Saat ostamistasi taimista tiedon koska ne istutetaan ja tarkat sijaintitiedot istustusalasta. Tervetuloa tekemään ympäristötekoja.

Osasto:
Share

Kuvaus

Helppo tapa vaikuttaa – tee teko, jolla autat sekä luontoa että eduskuntavaaliehdokasta

Mietin pitkään, millä tavalla haluaisin kerätä varallisuutta kampanjaani varten. Puun istutus nousi näistä vaihtoehdoista nopeasti esiin. Se heijastelee  ideologiaa ja arvoja, jotka jaan. Se on vaihtoehto perinteiselle materialle. Se on yksinkertainen ja konkreettinen teko torjua ilmastonmuutosta.

Puu sitoo kasvaessaan hiiltä ilmakehästä, jonka vuoksi sitä kutsutaan hiilinieluksi. Hehtaarin kokoinen metsäpalsta sitoo hiilidioksidia noin 4-5 tonnia vuodessa. Päästömäärältään tämä vastaisi viisihenkisen perheen kaukomaan matkaa. Puun kykyyn sitoa hiiltä vaikuttaa useampi tekijä: maaperä, sijainti, puun laji sekä puun ikä. Parhaimpana hiilinieluna toimii nuori 20-40 vuotias puu. Usein puhutaan, että puun sitoma hiili vapautuu puun jatkojalostuksen yhteydessä. Tämä riippuu kuitenkin suuresti siitä, mihin tarkoitukseen puuta käytetään. Esimerkiksi rakennusmateriaalina käytettynä puu säilyttää ja sitoo edelleen hiiltä.

Ostamalla taimen teet investoinnin tulevaisuuteen. Puu tullaan istuttamaan Pirkanmaan alueelle kevään 2019 aikana. Puun lajike tarkentuu lähempänä istutusajankohtaa.  Ostaessasi puun verkkokaupasta, saat tarkemmat sijaintitiedot sähköpostiviestissä. Puun omistusoikeus säilyy maanomistajalla ja hänellä on oikeudet haluamaansa metsän käyttöön.

Kiitos, että olet mukana!